By data4u

Bøn for forfulgte kristne

Udgivelsesdato
1. september 2006

Kristne brændt til døde i islamistiske angreb i Pakistan

På baggrund af en anklage, som efter alt at dømme intet har på sig, er mindst 14 kristne brændt til døde i Pakistan efter islamistiske angreb - alene pga. deres kristne tro..

Islamiske ekstremister har i dag sat ild til mere end 50 huse og en kirke i denne by i det nordøstlige Pakistan efter en beskyldning om "blasfemi" begået mod Koranen. Mindst 14 kristne er døde, fortæller kilder.

De døde omfatter kvinder og børn, og ifølge "Center for Legal Aid Assistance and Settlement" (Center for juridisk assistance og forlig) kan flere af de øvrige brandofre ikke komme på hospitalet og få lægehjælp. Angrebet kom midt under en protest fra tusinder af muslimske islamister - herunder medlemmer af forbudte militante grupper - som resulterede i, at yderligere seks mennesker døde, da deltagerne skød på politiet, og politiet svarede igen med tåregas og skud.

Det samme rygte om vanhelligelsen af Koranen, som i dag førte til massive protester og angreb i Gojra, 50 kilometer fra Faisalabad, førte nogle dage tidligere (torsdag den 30. juli) også til, at islamiske ekstremister foretog et brandattentat på landsbyen Korian, som ligger ca. 11 kilometer fra Gojra, hvilket raserede 60 huse.

Punjabs justitsminister, Rana Sanaullah, skal efter sigende havde udtalt, at en indledende undersøgelse af påstandene om, at Koranen er blevet hånet, tyder på, at "der ikke har været noget tilfælde af vanhelligelse."

Kilde: Åbne Døre